Hæklede Vatrondeller

Da min mor skulle have fødselsdagsgave i år, faldt ønskerne på nogle hjemmehæklede ting. Hun ønskede sig blandt andet en hæklet dug til hendes café terrassebord som ikke skulle nå ud over kanterne, og så nogle hæklede vatrondeller hun kan fjerne makeup med og som kan genanvendes og smides med til vask sammen med hendes hvide håndklæder. Så det gik jeg selvfølgelig igang med at lave til hende. Siden hvor jeg har fundet opskriften er vist imidlertid ikke længere tilgængelig, så skal forsøge at gengive opskriften her på bedste vis fra hukommelsen. De er utrolig lækre tykke og bløde og er hæklet i økologisk bomuld (Blomsterfrø) fra Tante Grøn.

vatrondeller

Hvis nu hjemmesiden kommer op og køre igen, linker jeg lige til den her.

Som sagt kan jeg ikke komme ind og se opskriften lige nu, så mit bedste bud ud fra hukommelsen fra da jeg lavede dem er følgende:

Omg. 1: Hækl 5 luftmasker og saml med en kædemaske.
Omg. 2: Hækl nu 8 puff stitches ned i luftmaskeringen.
(ved disse puff stitches slår man om, henter garnet, slår om, henter garnet osv indtil man har 9 løkker på nålen, så trækker man garnet igennem alle 9 løkker og laver en luftmaske, men google evt. puff stitches. Det er i øvrigt disse puff stitches som får vatrondellen til at være i hvert fald dobbelt så tyk end hvis man blot lavede stangmasker eller lignende).
…slut af med en kædemaske.
Omg. 3: Hækl nu 2 puff stitches i hvert hul mellem de andre puff stitches på omgangen før.
– omgang 4 er ikke i opskriften, den har jeg selv tilføjet for at opnå en størrelse på samme størrelse som en almindelig vatrondel. Jeg hækler rimelig fast, og derfor var de lidt små i det). 
Omg. 4: *Hækl 1 puff stitch i første hul mellem de andre puff stitches på omgangen før, hækl derefter 2 puff stitches i næste hul mellem de andre puff stitches på omgangen før*. (Gentag * til *) afslut med en kædemaske og hæft ender.

vatrondeller

vatrondeller


Følg os gerne på Bloglovin, Facebook, Instagram og Twitter

Del indlægget på:

5 thoughts on “Hæklede Vatrondeller

    1. Hej, tak 🙂 Jeg mener at jeg hæklede dem på en pind 3,5 🙂 Men prøv dig frem hvad der giver den rigtige fasthed for dig.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *