billedvæg

DIY: Ny billedvæg herhjemme

Jeg har længe ønsket mig at få en lækker billedvæg herhjemme af rammer med billeder, som nemt kunne skiftes ud i takt med at Olivia vokser og livet forandrer sig – og nu har jeg endelig fået gjort noget ved det! Jeg har før forsøgt mig med en billedvæg i gangen, men det blev aldrig rigtig nogen succes. Væggen var for lille, og billederne for mange og tunge. Nu har jeg i stedet lavet en i stuen med lyse billeder, hvor der er masser af luft omkring og billederne rigtig kan få lov at komme til sin ret, i det rum vi opholder os mest i.

billedvæg

Jeg har købt de fleste af rammerne i Søstrene Grene og kan rigtig godt lide at der både er nogle i lys træ, sort og hvid. Jeg er gået efter rammer som ikke har en alt for tyk ramme, da jeg synes det bliver for dominerende. Jeg skal ærligt indrømme at der er kommet fleste billeder op af Olivia – men hun er altså også det lækreste motiv! Derudover er der kommet et billede op af Rasmus og jeg, et af os alle 3, og lidt lidt blandede citater og “kunst”. Jeg har allerede købt en ramme til og tænker, at med det blandede udtryk væggen har fået, kan man sagtens tilføje flere rammer løbende.

Det zigzaggede mønster der hænger på væggen har jeg selv lavet, men ikke ud fra egen ide. Ideen er tyvstjålet fra Frøkens Hansens DIY, og er simpelthen bare lavet af grillspyd i træ, som er limet sammen med limpistol og malet sort bagefter. Nemt og hyggeligt DIY projekt.

billedvæg

Jeg er dog SÆRLIG glad for det øverste billede med tekst og billede af Olivia. Billedet består af teksten OLIVIA og bogstaverne danner billedet af hende. Billedet har jeg selv fundet på og selv lavet i Photoshop og jeg synes selv det er blevet rigtig fint.

billedvæg

Billederne er blevet hængt op med søm, så det er nemt at tage ned igen og skifte billederne ud. Jeg tror dog at jeg lige sætter en klump elefantsnot i bunden af dem alle, så de ikke kommer til at hænge skævt hver gang vi får strejfet et af dem. Jeg valgte at lave en “skabelon” over væggen før jeg gik igang med at printe og klippe, så jeg var helt sikker på hvor de forskellige billeder skulle hænge og med hvilket indhold der skulle være i dem. Måske lidt over-kill, men jeg er så fandens ubeslutsom at det var rart at have noget helt konkret at gå ud fra. Jeg har lavet skabelonen i InDesign i virkelige mål, så det var derfor også nemt at tjekke at de billeder jeg valgte til rammerne, havde høj nok opløsning til at blive printet i de større formater uden at blive pixelerede.

billedvæg
Skabelon i InDesign

billedvæg


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *