DIY Puslepude: Sy selv betræk til puslepuden

Jeg elsker vores mintgrønne puslepude fra CamCam og jeg synes simpelthen den er så enormt fin og yndig i farven. Vi har den puslehynde der hedder Sashiko Mint og matchende ammepude og sengetøj i samme farve.

CamCam betrækket
CamCam betrækket.

Desværre er min erfaring at CamCam betrækket på vores puslepude er meget sart og jeg samtidig er meget øm over for det. For øm i forhold til at det er en baby der skal bruge det. Jeg synes ikke at betrækket er vand- og skidtafvisende, og det gør det ind i mellem lidt besværligt. Olivia har nogle gange skidt ud på det, som sådan nogle små jo gør, og så må jeg have betrækket af og vaske det og mosle med at få det på igen (det sidder lidt stramt). Det kan sagtens lade sig gøre, men jeg må indrømme at jeg synes det er omstændigt hver gang der kommer noget ved siden af. Det har resulteret i at vi altid har vores puslepude pakket ind i et håndklæde som nærmest dækkede hele puslepuden og så kom den slet ikke til sin ret herhjemme. Jeg har derfor måtte indse at vi havde brug for noget mere praktisk.

Puslepuden

Jeg har været i Stof2000 og købe dette helt enorm søde stof som minder utrolig meget om det jeg faldt for ved CamCam. Stoffet er en voksdug og er derfor vandafvisende og kan sprittes af efter brug. Enormt praktisk når man som mor har meget at se til og tingene nogle gange skal gå hurtigt og være effektivt. Vi har et lille håndklæde liggende på, mest for at det er lidt hyggeligt for Olivia. Det lille mærke med ‘made by mom’ har jeg bestilt fra Ikastetiket.dk. Jeg synes det er en sød lille detaljer når nu puslepuden er lavet med kærlighed. Jeg har undersøgt de kemikalier der bliver brugt når stofduge bliver lavet, og med den smule det drejer sig om ville hun konstant skulle ligge og sutte på den, for at det ville være farligt. Det kan jeg godt afsløre at hun ikke kommer til 😉 Man kan også bliver for hys med tingene, og jeg tænker tit på hvad vi selv, og endnu værre, vores forældre er blevet udsat for, og at det alligevel er gået meget godt. Igen, alt med måde.

Det er ikke svært at sy betrækket til en puslepude selv når først man lige har luret det. Jeg har lært mig selv at sy for 1,5 års tid siden og har lært at leve med de små skønhedsfejl mine hjemmelavede ting får. Det har også sin charme. Det er sjældent særlig kønt på indersiden, men jeg synes tingene bliver ganske fine udenpå.

Betrækket består af 3 stykker ‘stof’, 2 ens endestykker og ét langt stykker henover puslepuden og ned under i begge sider. Jeg har valgt at lade den være åben i bunden og blot gå små 10 cm ind under hele vejen rundt, for at betrækket er nemmere at få af og på. Det gode ved voksduen er at den ikke behøver at blive zigzagget bagefter, den løber ingen steder.

1. Jeg startede med at måle vores puslepude op i Længden og bredden for at finde ud af hvor stort det store stykke skulle være.

2. Da jeg havde målt længden på puslepuden lagde jeg 1 cm sømrum til i hver ende, så stykket blev længden+2cm.

3. Bredden skulle måles ved at måle højden, hen over puslepuden, højden igen, og så har jeg valgt at lade det gå et stykke ind under i begge sider på små 10 cm.

indunder

4. Herefter tog jeg mål på endestykkerne. Jeg målte den ene halvdel og spejlvendte det og lavede så skabelon jeg kunne bruge til at klippe efter. Endestykkerne er også klippet med 1cm sømrum hele vejen rundt undtagen den nederste side hvor jeg igen lagde små 10 cm til i stedet for.

endestykke
5. Herefter målte jeg midten af det storestykke og midten af endestykket og lagde dem sammen ret mod ret i begge ender hele vejen rundt.

6. Så syede jeg stykkerne sammen med den 1 cm sømrum hele vejen.

Puslepude
Endestykkerne syet på med 1 cm sømrum.

7. Her tog jeg betrækket over og prøvede det på puslepuden på vrangen, så jeg kunne måle hvor jeg skulle sy sammen i bunden.

puslepude
Betrækket på vrangen.

8. Til slut syede jeg enderne sammen under puslepuden som vist på billedet ovenover, og vupti, så havde jeg et faconsyet puslepude betræk. Jeg er SÅ glad for resultatet!

puslepude
Puslepuden på puslepladsen.
Puslepladsen
Puslepladsen.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *