storesøster

Olivia skal være storesøster

Det har længe været stille på bloggen, hvilket ikke er usædvanligt. Hvad der er langt mere usædvanligt er at der også har været temmelig stille på Livet i boblens instagram. Det skyldes at jeg har tilbragt de sidste 6-7 uger i sengen med opkast og kvalme, for jeg er nemlig gravid! Til juli skal vores store pige være storesøster, og vi glæder os alle helt vildt. Ligesom med Olivia, skulle jeg dog igennem nogle rigtig hårde uger med døgnkvalme og opkast, som jeg simpelthen ikke ønsker for nogen. Jeg er lidt misundelig på dem der kan nøjes med morgenkvalme 😉 Men nu går det langt om længe den rigtige vej, og jeg glæder mig helt enormt til på mandag hvor jeg starter tilbage på arbejde igen efter at have været sygemeldt siden november. Det har virkelig været en hård omgang for alle herhjemme.

Rasmus har naturligvis haft en del ekstra at se til, da det har været ham der skulle klare alle morgener, alle afleveringer, afhentninger, aftensmad og putninger. Så han har været lidt ekstra træt 😉 Olivias reaktion på mine uger i sengen har været at blive sur på mig. Så når jeg endelig fik kæmpet mig op af sengen og ind på sofaen var det ofte til beskeden “du må ikke være med mor” – hvilket ikke ligefrem gjorde det nemmere at være dårlig. Men jeg tænker at hun har opfattet det som et svigt, selvom jeg ikke har kunne gøre det anderledes. Så havde hun pludselig, nærmest fra den ene dag til den anden, en mor der gik fra at være mor, til bare at være hende der lå i sengen hele tiden og ikke kunne lave de samme ting med hende som jeg havde kunne tidligere. Men hver aften inden sovetid kom hun løbende ind i soveværelset i nattøj, hoppede op i sengen og krøb ind under min dyne og meddelte sin far “at nu putter pigerne altså lige” og så har vi ligget der og puttet og snakket lidt om dagen. Mit absolut favorittidspunkt på hele døgnet.

Vi valgte, efter anbefalinger, at fortælle Olivia at jeg er gravid. Jeg havde ellers en forestilling om at vi skulle vente noget længere endnu, men sådan blev det ikke. Det skyldes at hun var begyndt at blive meget meget bekymret over at jeg lå i sengen hele tiden og var så dårlig, og var begyndt at italesætte at ‘mor er meget syg’ og det fortsatet jo uge efter uge efter uge. Vi fik at vide, at nogen gange er det meget værre inde små børn hoveder når man siger noget meget fluffy som “mor er dårlig, men mor skal nok få det okay igen”, for de ved ikke rigtig hvad de skal forholde sig til. Så i stedet skulle vi forsøge at normalisere det ved at sige sandheden: At mor er gravid og har en baby i maven, og så får man det nogen gange skidt og bliver træt i starten når man er gravid, at det er helt normalt. Og på en eller anden måde kunne hun meget bedre forholde sig til det end at jeg var dårlig “uden grund”. Nu snakker hun i stedet mega meget om babyen i mors mave og at hun bliver storesøster, når babyen kommer ud. “Babyen kommer ud til sommer mor, når der også er badebassin i haven” siger hun. Vi har forsøgt at snakke om sommer som noget hun kan forholde sig til 😉

Selvom hun naturligvis ikke forstår det fulde omfang af at skulle være storesøster, så er det ikke desto mindre noget hun oprigtig glæder sig til. Det er også blevet hjulpet på vej af at en af hendes bedste veninder i vuggestuen blev storesøster i november, så det vil Olivia også gerne være. Hvis du spørger Olivia, så har hun dog også en baby i maven. Hahah. Men det sagde hendes veninde altså også under det meste af morens graviditet – og Olivia har jo ligesom selv med egne øjne set at det kom der altså en lillesøster ud af – så Olivia siger også at hun har en baby i maven.

Der kommer til at være knap 3 år i mellem dem, da jeg har termin 1 måned før Olivias 3 års fødselsdag. Det synes jeg er helt perfekt. Jeg synes det er fantastisk at Olivia har en alder hvor man kan snakke med hende om det og hvor hun selv kan sætte ord på. Hun har også fået lov til at være den lille længe, og selvom jeg tror det har været godt for hende, så er der heller ingen tvivl om at hun nu trænger til at blive den store. Hun er i hvert fald klar til det. Og det bliver sundt (og hårdt) for hende at skulle dele opmærksomheden 😉

Det var nyheden herfra – Rigtig godt nytår til jer alle sammen.

Om en god uges tid har vi bestilt en kønsskanning, fordi vi simpelthen er så dårlige til at vente – so stay tuned 😉


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *