spejler

Spejler hun også katten?

Det har meget længe været tydeligt at Olivia spejler os. Hun kan pludselig blive helt stille og bare iagttage hvad vi laver, og man kan tydeligt se glæden når det fx lykkes hende, at lave den samme lyd som os. Her på det sidste er jeg begyndt at spekulere over, om hun mon også spejler katten? Olivia er utrolig fascineret at katten Isa og ingen kan hamle op med den opmærksomhed, som hun får fra Olivia. Isa har, på trods af sin jaloux natur, accepteret at Olivia er her, og lige nu kører de en speciel form for coexistence herhjemme. Jeg tror at Isa har accepteret den lille højtråbende kødklump, så længe hun kan rejse sig og gå sin vej, og jeg tror bestemt ikke at hun regner med at Olivia udvikler nye færdigheder og pludselig en dag kan følge efter hende.

Nå, men tilbage til spejlingen. Olivia har indtil for nyligt aldrig haft et problem med støvsugen (for pokker hun sov jo til netop den lyd som spæd, jvf. dette indlæg), men her på det sidste er hun begyndt at bryde fuldstændig sammen og blive bange så snart vi tænder den. Okay, in all fairness, så har vi måske ikke været SUPER gode til at støvsuge så tit, men den har da alligevel kørt ind i mellem. Jeg kan ikke lade være med at tænke på om hendes reaktion måske skyldes katten? Det er som om at den nye reaktion på støvsugeren, kom nogenlunde samtidig med, at hun blev meget opmærksom på katten og bevidst begyndte at følge den med blikket rundt i stuen.
Det første der sker, når vi tænder støvsugeren, er Olivia der ser Isa flygte for sit liv og panisk søger ly under sofaen. Det næste der sker er Olivia, der bryder grædende sammen på tæppet og ikke kan komme væk. Er der mon en sammenhæng?

Det vælger jeg at tro der er, og bliver endnu engang mindet om vigtigheden af hvordan jeg reagerer på forskellige situationer når Olivia er her. Hun er bare igang med at fylde harddisken op i sit lille hoved med erfaringer om hvordan man reagerer på forskellige ting her i livet. Og det er os, hendes omgivelser, der definerer det. Lidt skræmmende, men også temmelig spændende.

Jeg tvivler dog på at vi kan få Isa til at ændre sin adfærd når vi tænder støvsugeren, så vi må nok aktivt igang med at gøre det til en tryg og ufarlig situation for Olivia – ellers får vi seriøst aldrig støvsuget (det er svært nok i forvejen at tage sig sammen!).

Over and out.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *