Tip: Fjern gul babylort med sollys

Solen skinner idag – i hvert fald her i København – jeg er blevet helt forårskulret! Nu hvor vi snart går mod varmere og lysere tider med flere og flere solstråler, og så vil jeg da lige dele dette lille trick.

Nyfødte babyer skider konstant, eller det gjorde vores i hvert fald, og vi kunne ikke undgå at der gang på gang kom gul remou-farvet lort på diverse stykker tøj. Selvom tøjet blev rent når vi vaskede det, så forsvandt den gule farve bare ikke uden at have ligget længe i vanish-blød først!

Indtil en dag min kusine var på besøg og fortalte mig dette smarte tricks til at få den gule farve af tøjet:

Når tøjet er vasket og stadig er vådt, hænger du det op ude i solen, og en times tid efter er de gule pletter væk. Ren magi!

Jeg ved ikke hvilken kemisk reaktion det er der sker, men jeg lover jer at det virker! Jeg har nogle gange bare lagt tøjet over i vindueskarmen lidt tid i solen til farven var væk og så hængt det almindeligt til tørre bagefter. Det er nemlig ikke altid at der er sol i vores gård, og det virker lige så fint.

Hvis tøjet allerede er blevet vasket og tørret og I først her opdager at der er gult på, så gør pletten våd, ud i solen igen, og så har det samme effekt!

Masser af solstråler til jer.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *