Velkommen til mine nye brugte ammebryster!

Ja titlen siger lidt sig selv. Efter skiftet til flasken har vi måtte byde velkommen til to nye bryster herhjemme – og det er ikke på den gode måde. Ærlig talt, så har det været en lang rejse gennem graviditet og amning og her på den anden side kigger jeg på to meget velkendte bryster, hvor det alligevel er som om vi ikke rigtig kender hinanden længere.

Det er ikke engang fordi jeg kan skylde skylden på amningen, for det gik allerede galt under graviditeten. Mine bryster voksede helt enormt. Dengang syntes jeg det var vildt og lidt spændende, for jeg havde aldrig haft så store flotte bryster før. For hold op hvor var de flotte! Over julen voksede de 3 bh-størrelser og fortsatte med at vokse. Jeg gik fra en 65D til en 70H ! På turen til Thailand måtte jeg købe den største bikinitop de solgte rundt omkring i boderne og jeg fyldte den flot ud. Jeg følte mig SÅ kvindelig på den gode måde.

brysterne
Billedet til venstre er i USA i oktober 2014 fra før jeg blev gravid. Billedet til højre er fra Thailand i februar 2015, mens jeg var gravid, blot 4 måneder efter første billede.

Det varede dog ikke længe før der begyndte at leake råmælk fra dem, og ammeindlæg blev indført allerede fra uge 14 af graviditeten. Allerede her begyndte de langsomt at ændre sig i mit hoved fra kæreste-bryster til mor-bryster. Da mælken løb til, blev de kæmpe store og det var vist godt at jeg bare rendte rundt i hospitalstøj, for jeg tvivler på de kunne have været i min bh. Da Olivia var 13 uger måtte jeg opgive amningen og ca. 2-3 ugers tid efter var mælken væk i begge bryster. Det var nu de skulle til at være kæreste-bryster igen. Men nej. Lige nu er det ingens bryster.

ammebryster
Kæmpe ammebryster og en sulten lille Olivia. Der er ikke noget at sige til at de har ændret sig lidt efterfølgende, så store som de blev.

Det føles lidt som en lang periode med overflod af mælk. Nu har mælken har trukket sig tilbage og man ser nu de sørgelige rester. Det lyder voldsomt, men sådan føles det. Mine bryster blev store og flotte, og da mælken forsvandt igen tog det noget elasticitet, fylde, fasthed og højde med sig. I virkeligheden er det nok ikke grimme bryster – men det er bare heller ikke mine bryster. Min kæreste er sød og siger de stadig er flotte, og at det mest er mig der mærker kontrasten, fordi jeg ofte mærkede de hårde fyldte mælkebryster, som for ham var forbudt og smertefuldt område. Jeg synes de er blevet bløde, flade og sidder ikke lige så flot og højt som de gjorde før i tiden, og det gør ondt på min kvindelighed.

Mellem jul og nytår tog jeg i Magasin og brugte mine julegavekort på nye bh’er. Det var en rigtig dejlig følelse nu at hoppe i en bh der sidder som den skal. Alle bh’erne fra før min graviditet er fortsat for små, og dem fra min graviditet er for store. Så hvis du har været gravid og synes at dine bryster har ændret sig, så gør dig selv den tjeneste at forkæl dig selv med nogle nye bh’er. Måske er det slet ikke den samme type bh du skal bruge nu. Jeg fik rigtig god hjælp og vejledningen i Magasin og det betaler sig at blive målt og få vist nogle bh’er som man ikke selv ville have prøvet. Det giver mig en bedre følelse at tage bh på hver morgen, end det gjorde før mit køb – så skal jeg bare lige vænne mig til når jeg tager den af igen 😉 Ak ja. Favre nye verden.

Dette indlæg handler ikke om ‘jamen der kom jo noget godt ud af det’, for selvfølgelig gjorde der det. Olivia er SÅ TOTALT det hele værd, men derfor er det okay ind i mellem at savne det man havde før, og være ked af nogle af de ændringer kroppen gennemgår når man bliver mor. Jeg har altid syntes det måske var lidt fjollet når folk fik lavet bryster, men jeg må indrømme at jeg forstår det nu. Nu hvor jeg ikke længere selv er glade for mine. Måske får jeg dem selv lavet en dag. Indtil da er der nok ikke andet for end at vænne mig til min nye brugte bryster, og med tiden lære at holde af dem.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *