vielsesring fra arvestykke

Vielsesring fra Arvestykke

Bedst som jeg proklamerer, at der er stille på bloggen, får jeg lyst til at skrive et indlæg. Måske bare for lige at få taget lidt hul på det. Et lille forsigtigt et. Et indlæg som egentlig ikke er særlig personligt og samtidig alligevel enormt personligt – nemlig historien bag min vielsesring.

Hold fast – for nu bliver det kringlet. For nogle år tilbage arvede jeg en ring fra min mor. En ring som hun havde arvet fra sin mor. Og som min mormor havde arvet fra sin mor, nemlig min oldemor. En ring der “stammer” helt tilbage fra min tip-tip oldefars tid.

Inde i ringet står der graveret 28-5-1939 – datoen hvor min oldemor blev forlovet.

vielsesring fra arvestykke

Ringen stammer fra min tyske side af familien. Da min oldemor under krigen i 1939 skulle forloves, var det ikke nemt at få fat i guld. Hendes bedstefar (altså min tip-tip oldefar!) var enkemand og han valgte at give sin gamle vielsesring til min oldemor, som fik den smeltet om til hendes forlovelsesring og graveret den nye dato.

vielsesring fra arvestykke

Da min tip-tip oldefars finger jo var noget større, var der guld tilovers. Derfor blev ringen splittet og det overskydende guld blev lavet til to runde kugler, som pyntede på hver side af den dengang røde sted. Og var med til at give ringen det specielle, unikke og efter min smag meget smukke design.

Da Rasmus og jeg skulle giftes valgte jeg at lade dette arvestykke med disse fantastiske bryllupshistorier blive min vielsesring. Ringen beholdt jeg som den er og udskiftede den røde sten med en diamant og ved siden af 28-5-1939 står der nu 30-7-2016. Det er for mig helt specielt. Nu er det min familiering, som jeg har gjort helt min egen.

Ringen er nu blevet shinet up og tidsmæssigt opdateret og det er næsten ikke til at tro at det er nøjagtig samme gamle ring blot med en anden sten.

vielsesring fra arvestykke

I forhold til Rasmus’ ring, så matcher de ikke i design – ej heller helt i farve. Vi stod over for den udfordring at jeg er til guld og Rasmus er til sølv eller hvidguld – og vi er begge enige I, at vi begge hver især er bedst i hver vores ædelmetaller. Rasmus’ er derfor en ring i hvidgulv med en streg af rosa guld og den er drønlækker til ham – både af udseende og emotionelle værdi 😉 Men en lignende ring havde ikke været god for mig. For os har det været vigtigst at vi hver især fik en ring, som vi er rigtig glade for og som vi nyder at gå med hver dag begge to – forhåbentlig resten af vores liv. Langt vigtigere end at de udseendesmæssige var en herre og dame version af samme model. Rasmus’ har selvfølgelig samme dato indgraveret.

Det er desuden fra denne tyske side af familien, som mit navn ‘Bollin’ stammer fra – det navn jeg har valgt at lade gå videre til Olivia, og som Rasmus også har taget som mellemnavn.
Stenen fra den oprindelige ring er gemt og tanken er at få lavet et lille vedhæng af den som Olivia kan få.

Det var alt herfra for nu. Måske for i aften, måske for længere tid. Tak fordi I stadig vil følge lidt med.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *