gulvtæppe

Hæklet Gulvtæppe i Zpagetti Stofgarn

Indeholder reklamelinks

Jeg har hæklet et gulvtæppe til Olivias værelse i Zpagetti Hooked stofgarn. Garnet er købt hos Rito Garn & Hobby (reklamelink) og farven hedder Gammelrosa. Jeg vil dog mere mene at den reelle farve jeg har fået er mere sart rosa/blush end gammelrosa som ofte er lidt støvet i det. Det gjorde dog ingenting til det jeg skulle bruge det til. Jeg bestilte rigeligt til tæppet og tænkte at jeg nok skulle finde noget at bruge resterne til. Jeg har købt 5 nøgler, og brugt lidt over 3 til tæppet. Gulvtæppet måler ca. 1 meter i diameter.

gulvtæppe

Mit bedste råd til at hækle tæppet er at hækle løst. Virkelig løst. Stofgarn er også elastisk i det og hvis man får strukket det, trækker det sig sammen og bliver hårdt og stift. Jeg har hæklet i det før, så var godt klar over det, alligevel fik jeg hæklet for stramt og endte med at trevle det hele op og starte igen. Så sørg for slet ikke at trække i garnet og hækle det løst, så undgår du at det buer uønsket, og får i stedet et resultat der er blødt og lækkert som et tæppe bør være.

gulvtæppe

Jeg har fulgt en vejledning på hos Yarn Freak hvor man ikke hækler i spiral, men derimod starter hver omgang for sig. I stedet for 3 luftmasker, laver man en ‘snyde’ stangmaske som gør at der ikke kommer en lang streg fra midten af gulvtæppet og ud til kanten (der hvor der hver runde er lavet luftmasker). Det kræver noget mere arbejde, da man bryder garnet hver omgang og hæfter ender, men det er virkelig besværet værd. Man får et tæppe hvor man slet ikke kan se hvor omgangen starter. Man starter desuden et nyt sted for hver omgang. I starten føles det ekstra besværligt fordi omgangene er så små, så man gør det ret ofte. Men efterhånden som der bliver længere i mellem omgangene, synes jeg ikke det gør så meget.

Da tæppet lige er hæklet er det stadig lidt “kantet” i det og skal lige bruges og trædes til. Så lukker hullerne sig også lidt mere.

Resterne af garnet har jeg brugt til denne matchende hæklede pose/hængekurv.

gulvtæppe
gulvtæppe
gulvtæppe

5 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *