legeklodser

Legeklodser Makeover

Jeg har længe syntes at legeklodserne fra Ooh Noo er så fine, men jeg synes samtidig at kr. 399,- for 10 klodser i en stofpose er rigtig mange penge! Jeg besluttede mig derfor for at se om ikke jeg kunne efterligne dem billigere selv. Det lykkedes og endda med 6 klodser ekstra!

legeklodser

Kender I de der projekter hvor man bliver SÅ glad for resultatet når det endelig er færdigt, men hvor man tænker det gør jeg fuc***** aldrig igen! Det her blev sådan et projekt. Jeg er så utrolig glad for resultatet, men det var et kæmpe arbejde fordi jeg ikke ville gå på kompromis med stilen og samtidig ville holde udgifterne nede. Men jeg synes det var det hele værd nu hvor klodserne er færdige!

legeklodser

Klodserne har jeg købt brugt på dba til 75 kr. De måler ca. 4,5 cm x 4,5 cm x 4,5 cm, så klodserne fra Ohh Noo, er lige 1 cm bredere.

Det første jeg gjorde var at slibe klodserne ned med en multisliber. Sådan en har vi heldigvis i forvejen herhjemme så det var ikke noget jeg skulle ud og købe. Jeg ville ikke kaste mig over projektet hvis jeg skulle slibe det hele ned i hånden med sandpapir.

legeklodser

Det tog alligevel noget tid at få slebet alle 96 overflader ned.

Billede 15-04-2016 20.32.50

Klodserne stod nu fine og lyse efter de var blevet slebet, og jeg har valgt at træet skal (ligesom Ooh Noo klodserne) være ubehandlet.

legeklodser

Herefter lavede jeg skabeloner på computeren. Jeg havde målt klodserne op og lavede derfor skabelonerne i InDesign for på den måde nemt at sikre mig at de passede i størrelsen. I starten havde jeg egentlig tænkt mig kun at lave én skabelon pr. bogstav/tegn og så pille det af igen og genbruge det, men det viste sig faktisk at det var langt hurtigere at lave skabeloner nok og på den måde spraye dem på en gang. Det blev også på computeren at jeg lavede en oversigt over hvor mange gange hvert bogstav/tal skulle optræde på klodserne og hvordan de skulle placeres på de 16 klodser. Det var lidt af et puslespil ikke at få placeret de mest brugte bogstaver på samme klodser.

legeklodser

Jeg ved at der findes forskellige bogstavskabeloner derude som man kan bruge, men jeg kunne ikke finde noget med den skrifttype jeg godt kunne tænke mig. Derudover er der næsten altid en streg op til at holde cirklen i O’et, trekanten i A’et, halvcirklerne i B’et osv. Og det var jeg ikke interesseret i. Derudover ville jeg gerne undgå at skulle bruge flere penge på udgifter. Så det blev denne mere besværlige måde, men som har givet lige den stil jeg gerne ville have. Herudover har jeg også lavet tallene 0-9 et par kaninører, 2 stjerner og 2 hjerter. Og nu ville jeg ønske jeg også havde lavet ‘&’ 😉

legeklodser

Jeg har tapet skabelonerne på med en god malertape så det er nemt at pille af igen og sikre at der ikke kommer uønsket farve ind i siderne.

legeklodser

Jeg har spraymalet med almindelig multi-purpose spraymaling til ‘Indoor and Outdoor’. Malingen er vandbaseret plastmaling. Jeg har naturligvis ikke sprayet det indenfor, og ikke i nærheden af min datter. Jeg er opmærksom på at klodserne kan stå og dampe længe, så der går noget tid før Olivia får dem. Derudover tænker jeg at hun muligvis skal være en smule større og lige nå over den alder hvor ALT skal i munden. Hun har nogle store legeklodser i skabet som venter på at hun bliver stor nok. Det er nogle fra Barbapapa i tyk pap som jeg også tænker at hun vil komme til at bide/sutte i stykker hvis hun får dem lige nu. Så hun får dem ned når hun vil få glæde af at sidde og lære at stable dem og rigtig lege med dem, så er vi vist også på den helt sikre side. Indtil da kan de fungere som pynte klodser og “mærkedage” klodser.

Klodserne er ikke perfekte og 100% fejlfri, men jeg elsker faktisk at de har fået et hjemmelavet udtryk, det gør at det er mine klodser og så er det  også hyggeligt at man kan se at de er hjemmelavede, når nu de rent faktisk er hjemmelavede. Der er også lidt forskellighed i farverne, og det skyldes at nogle af siderne er klodserne skåret på tværs af træet, og andre langt med. Det giver det forskellige udtryk. Der er udgifter for omkring kr. 120,- inkl de 16 brugte træklodser.

legeklodser
Der er så utrolig mange muligheder i klodserne.
legeklodser
Der er så utrolig mange muligheder i klodserne.
Legeklodser
Der er så utrolig mange muligheder i klodserne – Og ja vi skal giftes til sommer 😉
legeklodser
Der er så utrolig mange muligheder i klodserne.
Legeklodser
Der er så utrolig mange muligheder i klodserne.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *