Hæklet Tordentrøje

Tordentrøjen faldt jeg første gang over i Lutter Løkker 2 af Jeanette Bøgelund Bentzen, og var helt vild med den. Så da Jeanette lavede en opskrift med Tordentrøje i voksenstørrelse, kunne jeg ikke lade være med at købe den og lave en til mig selv. I opskriften er den hæklet i Lamauld fra CaMaRose. Jeg ønskede at lave en let og luftig version af trøjen, så jeg valgte at hækle den i Tusindfryds Engleuld, som er 70% uld og 30% babyalpaca. Da der er stor forskel på tykkelsen af garnet, har jeg kompenseret ved at hækle noget løsere og lave gode hækleprøver inden. Jeg har brugt én nøgle i den rosa farve, og 4 af de lyse nøgler.

Jeg er godt tilfreds med resultatet og den er blevet så dejlig blød. Jeg har lyst til at lave endnu en Tordentrøje i Tusindfryds Engleuld, men denne gang tror jeg dog at jeg vil lave den med dobbeltgarn og få en kraftigere og tykkere trøje. Så har jeg en af hver slags. Opskriften kan købes på Jeanettes hjemmeside.

DSC_1476
IMG_0034
DSC_1481

3 Comments

 • Johanne Neesgaard

  Hej.
  Hvor er den virkelig fin. 🙂
  Jeg vil elske at hækle torden trøjen i engleuld. Vil du dele hvilken nålstørrelse du endte med? Og fik du lavet den i dobbelttråd?

  Mvh Johanne

  • chbollin

   Undskyld det meget sene svar. Jeg har været meget stille på bloggen i nogle måneder og manglet tid, overskud og lyst til at blogge 🙂 Jeg mener bestemt at jeg faktisk stadig hæklede med samme nål som i opskriften, men den blev bare en del løsere og mere “hullet” i mønsteret 🙂 Jeg hæklede den desuden nogle størrelser større og kompenserede på denne måde. Jeg har faktisk her i efteråret hæklet den i dobbelttråd og der passede hæklefastheden meget bedre. Stadig i de samme nålstørrelser. Den er blevet så lækker og “vamset” i forhold til den første, så det vil jeg klart anbefale selvom det løber lidt op i garn 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *