Strikket djævlehue med pelskvast

Tag pænt imod mit kun 2. strikkede færdige projekt. Jeg har endelig fået strikket den lækreste og varme djævlehue til Olivia. Nu hvor hun er begyndt at kunne sidde lidt mere op i barnevognen med støtte og følge mere med, er hætten i hendes jakke ikke helt nok. Hun havde brug for en hue. Jeg har længe beundret de fine strikkede djævlehuer med pelskvaste man kan købe. Så nu skulle det være. Jeg skulle strikke en selv. Jeg er dog kun LIGE begyndt at strikke, så jeg er rigtig stolt af resultatet!

djævlehue

Huen er super enkel og laves som ét langt stykke i retstrik, hvor man tager ind i den ene side og ud i den anden, og senere skifter til det modsatte. Når man til sidst har et langt zigzag stykke syr man nakken sammen, og så spidserne sammen og det danner så huen.

sammensyning
Sådan syes djævlehuen sammen.

Der findes et hav af forskellige gratis opskrifter på djævlehuer og mange af dem af lavet ud fra samme princip som denne. Huen er lavet ud fra denne opskrift da den har lidt flere større størrelser. Desværre står der hverken garntype, strikkefasthed eller nålstørrelse på, så jeg var helt på bar bund. Jeg har strikket den i Tysindfryds Engleuld på pind 4, da jeg strikker semi-fast og stadig gerne vil have den luftig og blød. Til gengæld er jeg så endt med at gå ned til størrelse 3-6 måneder. Olivia er 6,5 måned og der er rigtig god plads til at vokse i den, så vil nærmere sige jeg har ramt en 6-9 eller 6-12 måneder, hvilket er perfekt fra nu og de kolde forårsdage fremover. Men det tog altså et par strikkeprøver før jeg ramte noget der mindede om en rigtig størrelse. Det skal lige siges at jeg havde lånt en djævlehue af Pil fra min mødregruppe, som var lige det mindste til Olivia, så jeg vidste den skulle være lidt større end den. Det var en stor hjælp, for da huen strikkes som den gør, er det altså umuligt at måle undervejs.

Billede 26-02-2016 10.02.11-2
Glad for sin nye djævlehue.

Jeg startede med at sy en af “siderne” sammen og synes den bøjede underligt og blev meget firkantet, så jeg trevlede det op og forsøgte en anden metode. Jeg havde succes med at sy snoren ind langs to sider og trække stykket lidt mere sammen, så det blev et mindre stykke jeg skulle sy sammen i toppen. Dette gjorde jeg med “alle 3 sider”. På denne måde undgik jeg det firkantede look og fik en mere rund hue.

sysammen
Træk først en snor igennem og træk lidt sammen for pænere top.
djævlehue
De total lækre – og nærmest matchende – babyfutter kan jeg desværre ikke tage æren for. Dem har Olivias mormor strikket.

3 Comments

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *