æble

Hæklet Æble til Børneværelset

Jeg har hæklet i ‘pynte-æble’ til Olivias værelse (som hun naturligvis gerne må lege med 😉 ). Jeg tænker det kommer til at stå i hendes vindueskarm. Opskriften på æblet er en engelsk opskrift som I kan finde her.

æble

Jeg har valgt at lave bladet anderledes end i opskriften hvor det bare er et lille blad. Jeg har slået 10 luftmasker op og en luftmaske til at vende på. I de første 2 har jeg lavet fastmasker, den næste en halvstangmaske, så 5 stangmasker, så en halvstangmaske og så en fastmaske igen. Her er jeg fortsat arbejdet omme på “den anden side” af bladet i stedet for at vende arbejde. Så i samme maske som før (nu blot på den anden side) har jeg lavet de samme masker bare baglæns.

Altså:

10 lm (og 1 lm til at vende på)
2 fm
1 htsm
5 stm
1 hstm
1 fm

1 fm
1 hstm
5 stm
1 hstm
2 fm

æble
æble

Jeg har hæklet snoren med inde under maskerne, så begge snore til sidst var i den ende hvor bladet skulle fastgøres til æblet.

Jeg har hæklet æblet i Tante Grøns Blomsterfrø Bomuld og hæklet med dobbelt garn og nål 4 (eller var det nu 4,5? Arg kan allerede ikke huske det. Bad case of barselshjerne! Sorry) for at få et større og fyldigere æble.

Jeg overvejer stadig om jeg skal brodere små øjne og kinder på.

æble

One Comment

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *